Fokhagymás padlizsán krémleves

Hozzávalók:

Elkészítés:

A padlizsánt felkarikázom és besózom, majd 15 percig állni hagyom, hogy kiizzadja kesernyés mellékízét.- Amikor látom, hogy „kiverejtékezte” magát, papírtörlővel szárazra törlöm, megfordítom, majd a másik oldalán megismétlem a folyamatot. Ha ezzel is megvagyok, felkockázom a szeleteket.

Közben egy serpenyőben megdinsztelem az olívaolajon a kockára vágott hagymát.

Amikor kezd pirulni, hozzáöntöm a padlizsánt, a petrezselymet és a zúzott fokhagymagerezdeket, ízlés szerint sózom, borsozom.

Miközben a fent említett zöldségek pirulnak és megpuhulnak, 1 liter vizet odateszek főni egy darab erőleves kockával.

Amikor a víz felfőtt, valamint a padlizsán némileg megsült, a vízbe öntöm és puhára főzöm. Amikor ez megvan, hozzáadom két dl tejet és összeforralom.

Amint az elegy felfőtt, leveszem a tűzről és az egészet egyneműre turmixolom.

Tovább a blogra »