Dóri fitt konyhája

Almás zellerleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg alma (2 közepes darab)
  • 15 dkg zellergumó (1 közepes darab)
  • 1,3 dl víz
  • 2 erőleves kocka
  • só, bors
  • egy ujjhegynyi gyömbér
  • pár csepp citromlé
  • 5 dkg sajt
  • pár szem dió

Elkészítés:

Odateszem a vizet főni, beledobom a leveskockákat és a gyömbért.

Közben felkockázom apróra a zellert és picit előpárolom (kb 5 perc mikrohullámú sütőben)- ízlés szerint sózom, borsozom.

A felfőtt vízbe beleöntöm a már csak félkemény zellert és a szintén felkockázott almát.

Körülbelül 10-15 perc alatt puhára főzöm a hozzávalókat, közben tovább ízesítem a levest pár csepp friss citromlével.

Botmixerrel pépesre turmixolom, majd sajtot reszelek bele-lehet ez trappista, füstölt sajt, vagy ami épp otthon van.

A végén pár deka aprított diót szórok bele, megvárom, hogy együtt felforrjon az egész, majd leveszem a tűzről és tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!