Hozzávalók:
- 30 dkg alma (2 közepes darab)
- 15 dkg zellergumó (1 közepes darab)
- 1,3 dl víz
- 2 erőleves kocka
- só, bors
- egy ujjhegynyi gyömbér
- pár csepp citromlé
- 5 dkg sajt
- pár szem dió
Elkészítés:
Odateszem a vizet főni, beledobom a leveskockákat és a gyömbért.
Közben felkockázom apróra a zellert és picit előpárolom (kb 5 perc mikrohullámú sütőben)- ízlés szerint sózom, borsozom.
A felfőtt vízbe beleöntöm a már csak félkemény zellert és a szintén felkockázott almát.
Körülbelül 10-15 perc alatt puhára főzöm a hozzávalókat, közben tovább ízesítem a levest pár csepp friss citromlével.
Botmixerrel pépesre turmixolom, majd sajtot reszelek bele-lehet ez trappista, füstölt sajt, vagy ami épp otthon van.
A végén pár deka aprított diót szórok bele, megvárom, hogy együtt felforrjon az egész, majd leveszem a tűzről és tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: